Jump to content

  •  

Photo

Some fields will not allow user input


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 clayton_bob  newbie

clayton_bob
  • Newbies
  • PipPipPip
  • 3 posts
  • FM Application:11
  • Platform:Mac OS X Snow Leopard
  • Skill Level:Novice

Posted 09 April 2011 - 05:26 PM

I am a fairly new to FileMaker Pro 11. I used FileMaker many years ago when it was a flat file database and had no problems with it. Maybe the issues I am having are due to the relational DB, but I don't thinks so. I find that some fields I create in new tables do not allow any input. In the layout mode the magnifying glass icon on the right side of the field box is yellow rather than green. I have spent a lot of time with this and can not find the problem. Could someone give me some pointers on this please?

Thanks,
  • 0

#2 comment  consultant

comment
  • Members
  • 24,048 posts
  • Time Online: 323d 15h 26m 20s

Posted 09 April 2011 - 05:37 PM

Why don't you post a file showing the problem/ A simple file with only one field would be quite sufficient.
  • 0

#3 clayton_bob  newbie

clayton_bob
  • Newbies
  • PipPipPip
  • 3 posts
  • FM Application:11
  • Platform:Mac OS X Snow Leopard
  • Skill Level:Novice

Posted 09 April 2011 - 06:03 PM

This is to edit my previous post. I am a fairly new to FileMaker Pro 11. I used FileMaker many years ago when it was a flat file database and had no problems with it. Maybe the issues I am having are due to the relational DB, but I don't thinks so. I am creating an = relationship between two tables. I am trying to create a field in a layout of the first table using a field and records from the second table. I use the inspector to designate "display data from" with a control style of "drop down data". However, when I do this, the magnifying glass icon on the right side of the field box turns yellow from green (which is fine), however, when I go back to browse mode from layout mode, I do not see any data in the field from the second table. I have spent a lot of time with this and can not find the problem. Could someone give me some pointers on this please?

Thanks,
  • 0

#4 clayton_bob  newbie

clayton_bob
  • Newbies
  • PipPipPip
  • 3 posts
  • FM Application:11
  • Platform:Mac OS X Snow Leopard
  • Skill Level:Novice

Posted 09 April 2011 - 06:14 PM

This is another edit my previous post. I am a fairly new to FileMaker Pro 11. I used FileMaker many years ago when it was a flat file database and had no problems with it. Maybe the issues I am having are due to the relational DB, but I don't thinks so. I am creating an = relationship between two tables. I am trying to create a field in a layout of the first table using a field and records from the second table. I use the inspector to designate "display data from" with a control style of "drop down data". However, when I do this, the magnifying glass icon on the right side of the field box turns yellow from green (which is fine), however, when I go back to browse mode from layout mode, I do not see any data in the field from the second table. I have spent a lot of time with this and can not find the problem. Could someone give me some pointers on this please? (When I am in the browse mode and use the tab key to cycle through all the fields on the layout, the cursor skips the field I am having difficulty with.)

Thanks,
  • 0

#5 comment  consultant

comment
  • Members
  • 24,048 posts
  • Time Online: 323d 15h 26m 20s

Posted 09 April 2011 - 06:16 PM

You cannot enter data into a field from a related table unless [a] a related record exists, or [b] the relationship is defined to allow creating related records.


---
P.S. If you want to edit your post, you can do so. Repeating the same text with some minor modifications is not making it easy for the readers.

Edited by comment, 09 April 2011 - 06:18 PM.

  • 0




FMForum Advertisers