Sign in to follow this  
Followers 0
MariaAux

IWP Port Number 80

2 posts in this topic

Hi,

I have to publish my file on Port 80, but I get the message...

'Filemaker cannot share files over the web becasue of a port number conflict. Please configure web publishing to use a different port'

I had this problem a few years ago and I did something to solve it...but I cannot for the life of me remember what I did. Any ideas what I could do?

Thanks so much in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generally this is because something else is using Port 80 - a web server, personal web sharing, another copy of FM Pro...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • IWP URL - editing the page that says "Check the URL you are using to access FileMaker WebDirect"
      By djlane
      I have an application that was using IWP under FM Server 12, to allow my friends and friends of friends to upload their golf scores, and my system would calculate their USGA handicaps.
       
      After upgrading to FM Server 13, IWP not longer exists, and WebDirect does not support mobile devices.
       
      So, I set up an alternative server using FM12.
       
      A lot of guys that I don't have contact details for, used that IWP based system to upload golf scores. So I don't have a way to tell them all the new URL.
       
      Using the old IWP URL, you are presented with a screen that says "The requested page is not found. Check the URL you are using to access FileMaker WebDirect."
       
      I want to edit that page to add some additional information telling them the new URL etc. But I can't find any document with that content in any FM Server folder or sub folder. 
       
      Anyone know where I can find it ?
       
      thanks
    • SuperContainer suddenly not worlking in IWP, FMPA 12
      By cchaski
      Hi, I have a databse hosted in IWP that uses Supercontainer for people to upload documents. The process works fine when I use FMPA 12 to access the hosted database, but when I go through the web browser (the IWP approach), the process does not work. A button "Upload Doc" calls a script that goes to the upload layout, generates the SC id code for the record, shows the webviewer with upload and delete buttons. This works fine when I am using FMP to access the database, but this does not work when I use IWP. When I click the button in IWP, nothing happens. Any ideas?? Thanks in advance!
    • SuperContainer suddenly not worlking in IWP, FMPA 12
      By cchaski
      Hi, I have a databse hosted in IWP that uses Supercontainer for people to upload documents. The process works fine when I use FMPA 12 to access the hosted database, but when I go through the web browser (the IWP approach), the process does not work. A button "Upload Doc" calls a script that goes to the upload layout, generates the SC id code for the record, shows the webviewer with upload and delete buttons. This works fine when I am using FMP to access the database, but this does not work when I use IWP. When I click the button in IWP, nothing happens. Any ideas?? Thanks in advance.
    • IWP pages reporting '404 Not found' after FMS12 install, regular HTML pages are OK
      By Justin Close
      I am having some trouble with the web server after installing FMS 12.0.5.  This is on Mac OS X 10.8.5.  Server.app is currently installed, but it was not present at the initial installation of FMS (if that matters).  I can't verify that this was working before Server.app did get installed.  I also wasn't the one executing the initial installation of the OS, the OS patches, or FMS.
       
      This was a fresh OS install and thus a fresh FMS install as well.  Reinstalling is an option, but would rather avoid it if there is some simple configuration issue that I need to clear up.  I have tried an 'edit deployment' process, but that didn't fix anything.
       
      The primary issue is that the web server often reports 'File not found' when accessing certain paths (e.g. IWP). 
       
         
      It IS able to serve up regular web pages from the default directory ( /Library/Server/Web/Data/Sites/Default/index.html).  I put some test files there (e.g. phpinfo.php, and a 'Hello world' type HTML file) and our custom static IWP login pages there; I am able to get to either the custom IWP pages or the test files, but when I login to IWP (from our custom pages) it gives me the result above.  That is also the error that I get if I try this URL:  localhost/fmi/xml/FMPXMLRESULT.xml?-dbnames.  And I can't reach anything trying the default IWP home page:   localhost/fmi/iwp/res/iwp_home.html
       
      So, there is probably something messed up in the web server configuration during the installation gyrations.  The web server IS using a redirect:  all traffic to HTTP is redirected to HTTPS.  This problem exists even when the redirection is turned off, though.
       
      Anyone have any ideas of where to look?
       
      Thanks,
      C
       
         
    • IWP Instant Web Publishing starting but won't change port
      By jn08
      I'm using Filemaker Pro 11 and trying to switch on IWP. I'm using Mavericks and Server on a mac mini in our office. IWP switches on after a long time with a spinning beach ball, but even though it will allow me to change the port number to something else when I re-open the preference pane for IWP the port has changed back to the default (80).
       
      When I try to access the server from inside or outside my network I get a "No data received" error. Anyone have any clues to fix this? I'm sure I had IWP running when I first set up this database, but I have no idea why it's suddenly not working.