Jump to content

  •  

Photo

Mystery 'beep'

beep

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 ron G  Amateur Developer

ron G
  • Members
  • 621 posts
  • LocationCoeur d'Alene, ID
  • FM Application:12 Advance
  • Platform:Mac OS X Lion
  • Skill Level:Intermediate
  • Membership:TechNet
  • Time Online: 6d 1h 6m 44s

Posted 22 January 2012 - 12:08 PM

I am using FM Adv 11 on OSX

I have a pretty simple situation. There are a couple of navigation buttons (right and left arrows) that, when clicked goto next or goto previous record.

The 'mystery' comes into play when I navigate through my database, I get a beep on 'some' records'. It frequently is NOT reproduceable on the same record.

It also occurs when I open a new window with a new layout in that window.

Silence would be golden if I could figure this out. Your help is appreciated. Thanks

Ron
  • 0

#2 Lee Smith  Like v13 layout tools

Lee Smith
  • Staff
  • 10,003 posts
  • FM Application:13 Advance
  • FMGo:iPhone / iPod Touch
  • Platform:Mac OS X Mavericks
  • Skill Level:Expert
  • Membership:TechNet
  • Time Online: 217d 1h 28m 9s

Posted 06 February 2012 - 12:22 PM

Hello Ron,

Have you been able to track down your beeping problem yet? I have noticed a Phantom beep occasionally also, and have always attributed it to FileMaker losing focus because it just seems to be lagging.

Lee
  • 0

#3 Rick Whitelaw  Time Saver

Rick Whitelaw
  • Members
  • 639 posts
  • LocationToronto, Canada
  • FM Application:13 Advance
  • Platform:Mac OS X Lion
  • Skill Level:Intermediate
  • Time Online: 20d 22h 17m 53s

Posted 06 February 2012 - 12:43 PM

I think I can confirm the beeping as FM lagging behind the pace of the user. Depending on the redraw requirements a layout might require, clicking the increment arrow twice in quick succession can produce the beep. This can occur when scrolling through script lines in the debugger as well . . .

RW
  • 0

#4 ron G  Amateur Developer

ron G
  • Members
  • 621 posts
  • LocationCoeur d'Alene, ID
  • FM Application:12 Advance
  • Platform:Mac OS X Lion
  • Skill Level:Intermediate
  • Membership:TechNet
  • Time Online: 6d 1h 6m 44s

Posted 06 February 2012 - 05:18 PM

Latency seems to make sense.

Isn't there some way to 'turn off' the beeping from within FM?
  • 0

#5 Lee Smith  Like v13 layout tools

Lee Smith
  • Staff
  • 10,003 posts
  • FM Application:13 Advance
  • FMGo:iPhone / iPod Touch
  • Platform:Mac OS X Mavericks
  • Skill Level:Expert
  • Membership:TechNet
  • Time Online: 217d 1h 28m 9s

Posted 06 February 2012 - 07:56 PM

Its not a setting that I have ever seen.

It might even be a feature, FileMaker's way of saying slooooooow down, I have things to complete. :laugh:
  • 0

#6 ron G  Amateur Developer

ron G
  • Members
  • 621 posts
  • LocationCoeur d'Alene, ID
  • FM Application:12 Advance
  • Platform:Mac OS X Lion
  • Skill Level:Intermediate
  • Membership:TechNet
  • Time Online: 6d 1h 6m 44s

Posted 07 February 2012 - 01:05 PM

I just tried to navigate through my found set (67 records) at a pace of about 1 record per second. It still beeped unexpectedly.

This begs the question "Does FM expect users to navigate through the recordset at a pace slower than 1 record per second? weird.
  • 0

#7 WF7A  Rich

WF7A
  • Members
  • 380 posts
  • FM Application:13 Advance
  • Platform:Cross Platform
  • Skill Level:Intermediate
  • Time Online: 1d 17h 32m 32s

Posted 06 July 2013 - 12:59 PM

Just an update: FMP still beeps in v12.x 

 

In my commercial solution, whenever a user clicks a button that's scripted to open a URL, FMP beeps and like you, I haven't found a solution to get around it. So, when users ask why the beeping I answer, "It's FMP confirming that you want to go to a website."

 

Moral: When it's a bug, turn it around and tell 'em it's a feature. :)


  • 0




FMForum Advertisers