Sign in to follow this  
Followers 0

Issues Converting Text to Hyperlink in HTML Email

1 post in this topic

I have 360 Works email configured to send an HTML email.

I seem to be able to format the text okay using FM format.

If I use a hyperlink as http://.... it will make a hyperlink - but even the send email native to FM (12 Advanced) will do that.

If I try to hyperlink text, I am unsuccessful.  Previous posts says to use HTML Tags, but I find it just shows the tags in the email.

Example: " <a href="">Visit My Website</a>"

It will just reproduct that line as it is typed.


I need directions on how to hyperlink the text.  Thank you.


Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • HTML works in webviewer opened as external file but not as calculation result
      By crayfish
      I'm probably missing something obvious....
      If I open the attached file in a webviewer, it works as expected.
      "file:/" & Get(DesktopPath) & "testpopup.html"
      However, if I copy the code from that file and paste it into a field codeHTML and then use the following webviewer calculation "data:text/html," & codeHTML, then the popups don't work.
      I'm on Filemaker Pro Advanced 13.0v3 on Mac OS X 10.10.5 
      The code will be changing dynamically so I'd rather not have to be exporting a temp file every time in order for popups to work.
      Any ideas?
      [p.s. the code allows you to create popups using CSS only, no Javascript. credit goes to Prakash Nakrani:]
    • Inserting hyperlinks into mail merge scripts
      By wdedalus
      I've been doing merges for years using the "Merge Mail" script.  It is a handy tool.
      To date, when I wanted to include a url, I just had the url be part of the e-mail. Currently, I'm trying to send a note with a *lot* of links, and want to hyperlink the actual text.  But I can't figure out how to do it!  Searching the web has proven fruitless.  Any FM gurus out there who can shed some light on this?
    • Search/Filter Box In Web Direct
      By oa-sys
      Hi All
      I'm putting in field in a web direct layout with a script trigger that activates on field exit.
      The field is set to 'go to the next object' with tab/enter/CR
      The field is used to search/filter so that a user enters a search/filter criteria and hits enter/CR - which activate the search/filter script.
      This of course works well on FMP client, but NOT on web direct
      On web direct using enter/CR on the same field - the field will 'go to the next line' which results in the in-ability to user enter/CR to activate the script.
      I've tried to change the field type to 'number' with no success.
      I've tried to create HTML search filed, but don't have enough HTML knowledge to post the content of the filed back to FMP to trigger the script
      I've gotten far, but not far enough :-)
      tried using:
      <form method="post" action=action="fmp://" id="search">
      Would love your ideas/suggestion/assistance.
      Thanks in advance.
    • $$Map_HTML customisation
      By Lloyd Hird
      Hi there,
      I am using EasyMaps and trying to integrate into my own solution. I am loving it so far, however, I have run into issues when trying to create infoWindow on Marker Click.
      I had it working within maps as a standalone setup in my database before I integrated EasyMaps but now i can only load a blank screen.
      Here is my code. I know it's flawed, I just don't know where lol.
      "<!DOCTYPE html>¶ <html>¶ <head>¶ <meta name=\"viewport\" content=\"initial-scale=1.0, user-scalable=no\">¶ <meta charset=\"utf-8\">¶ <title>FMEasyMaps " & Get ( CurrentTimestamp ) & "</title>¶ <style>¶ html, body, #map-canvas {¶ height: 100%;¶ margin: 0px;¶ padding: 0px¶ }¶ </style>¶ ¶ <script src=\"[[API_KEY]]&v=3.exp&sensor=false\"></script>¶ ¶ <script>¶ ¶ function initialize() {¶ ¶ var positionLatlng = new google.maps.LatLng([[START_COORDS]]);¶ ¶ var mapOptions = ( {¶ zoom: 5,¶ center: positionLatlng¶ } );¶ ¶ var map = new google.maps.Map(document.getElementById('map-canvas'), mapOptions);¶ ¶ var contentString = '<div id=\"content\">'+¶ '<div id=\"siteNotice\">'+¶ '</div>'+¶ '<h1 id=\"firstHeading\" class=\"firstHeading\">Tony McShane</h1>'+¶ '<div id=\"bodyContent\">'+¶ '<p><b>TONY</b>, also referred to as <b>Epic Douchebag</b>, is a dude from cranny' +¶ '</p>'+¶ '<div id=\"link_div\" style=\"text-align:centre\">'+¶ '<a href=\"fmp://REMOVED/iCOMPLI%20Auditor_Tenancy%20Lite%20MetCash%20upgrade.fmp12?script=goto_iCompli%20Map%20Info%20Window%20Button%20Click%20TEST\">View Client Record</a>'+¶ '</div>'+¶ '</div>'+¶ '</div>';¶ ¶ var infowindow = new google.maps.InfoWindow({¶ content: contentString¶ ¶ });¶ ¶ });¶ ¶ var bounds = new google.maps.LatLngBounds();¶ ¶ [[MARKERS]]¶ ¶ google.maps.event.addListener(marker, 'click', function() {¶,marker);¶ });¶ ¶ map.fitBounds(bounds);¶ ¶ }¶ ¶ google.maps.event.addDomListener(window, 'load', initialize);¶ ¶ </script>¶ </head>¶ <body>¶ <div id=\"map-canvas\"></div>¶ </body>¶ </html>"Any help would be appreciated.
    • EmailSetBody and Sending HTML
      By taylorsharpe
      This should be real easy and I can't figure out what I'm doing wrong.  I want to send HTML email and every time I send it, i just get the raw html in the message.  
      So here is what I am doing.  I first set the HTML equal to a variable $HTML
      Set Variable [ $HTML; Value:"<!doctype html>
      <html> <head> <meta charset="UTF-8"> <title>Untitled Document</title> </head>   <body> <div align="left"><img src="%5C'>"width="747" height="163" alt=""/> </div> <p align="left"><strong>DRAFT DRAFT DRAFT --- Texas Rail Advocates News Update</strong></p> - - - - - - - - - - - - -<br> <p>Greetings TRA Members and Friends.  A lot is happening in the rail world right now and this is our monthly newsletter with the latest information updates.</p> <p>Due to an unusual snow storm in Dallas this past Wednesday, March 4th, our TRA Board Meeting was canceled because our meeting facility closed down.  A few of you showed up and our apologies that it was not open and we could not meet.  The Board Meeting has been rescheduled to March 11th at the Center for Nonprofit Management, 2900 Live Oak St., Dallas, Texas, 75204, 6:30 PM. This meeting will include the annual election of the President.  </p> <p>U.S. House passes Amtrak funding bill. We have the vote tally by Congressional district in Texas. More Representatives voted No than voted Yes.</p> <ul><li><a href=";a=1940">;a=1940</a></li></ul> <p>One Texas lawmaker wants to stop high speed rail in its tracks with a House bill filed in the legislature. </p> <ul><li><a href=";a=1938">;a=1938</a></li></ul> <p>One Texas county judge has formed an anti-bullet train lobbying group</p> <ul><li><a href=";a=1937">;a=1937</a></li></ul> <p>Heartland Flyer train between Fort Worth and Oklahoma City faces funding shortfall. </p> <ul><li><a href=";a=1930">;a=1930</a></li></ul> <p>Union Pacific announces Phase 2 of railroad work San Antonio to Houston. </p> <ul><li><a href=";a=1935">;a=1935</a></li></ul> <p>In our opinion: Consequences for opposing high-speed rail in Texas are many. </p> <ul><li><a href=";a=1936">;a=1936</a></li></ul> <p>Keep up to date with freight and passenger rail news. Check back frequently to <a href=""></a></p> <p>- - - - - - </p> <p>&nbsp;</p> <p></p> </body> </html> " ]     Then I run the script with this script step in it:   Set Variable [$Result; Value:EmailConnectSMTP( "" ; "UserName" ; "Password" ; "tls=true" ) and  EmailCreate( "" ; "" ; "Some Subject" ) and EmailSetBody( GetAsCSS( $HTML ); "html" ) and EmailSend and EmailDisconnect]   I've tried changing the EmailSetBody by removing the GetAsCSS or having it point to a field instead of a variable, but it never works.  It always sends it as plain text email showing up with the raw html in the message.  It looks like I have specified the "html" parameter properly.  What do you think I have done wrong?   Thanks for any assistance.   TAYLOR SHARPE     PS:  Doing this on a Mac running Mac OS X 10.10.2 with FMPA 13.0v5 and Email Plugin 2.11