Jump to content

BarryBKS

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BarryBKS

  • Rank
    member

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bournemouth, UK
  1. phptest.jpg shows the error 22 message that I am getting on the phptest.php page. This also shows that PHP is working as the server is displaying a PHP page with no coding errors. Â sampledb.jpg shows that the sample database is registered with the FMS and that it has all the correct permissions applied to it. Â Hope this helps. Â Cheers.
  2. OK, let's see if I can get this to work. Â Status.jpg shows the view of the FMS Status screen. Â WebPub.jpg shows the view of the config setup page for PHP. Â As you can see from the Status.jpg, the WPE has a green tick, however the Web Server box above has a grey circle and shows PHP as disabled. Â The WebPub.jpg shows that PHP has been enabled. Â Thus my confusion. Â
  3. According to the event log, there are no warnings or errors. The last time i started the server the Web Publishing Engine started, with log code 703, at 10:37 am this morning and has no record of it having stopped. Maybe I need to explain my issue a bit better. The Status page has a green tick next to the Web Publishing Engine, although it shows the WebDirect as disabled. The box above the WPE is the Web Server, which has no green tick, but a grey circle. This box shows both PHP and XML as disabled. The config pages for WebDirect, PHP and XML all show these services as enabled. The PHP language is installed correctly and working as the fmi-test/phptest.php page displays without any PHP errors, but does show the error 22, unable to connect to sample database. The admin console does show that it is sharing the sample database and that it has got the correct permissions enabled for WebDirect, PHP and XML. Hope that helps. Cheers.
  4. tcfitzgerald, Did you manage to resolve this issue? I have a similar problem with FMS 13 on win Svr 2012 std. Mine is a fresh install, but again, the status page doesn't show the same information as the configuration pages. WebDirect, PHP & XML are all enabled on the configuration pages, but the Status page says they are disabled and the status page doesn't have a green tick net to Web Server. My PHP pages are running, but I am getting an error 22 when trying to connect to the sample database provided with the install. I also have no errors or warnings in any of my logs. Any progress you made might help me, Thanks.
  5. Noted that the Admin Console for FMS 13.05 has an issue. In the configuration sections of the admin console, I have enabled WebDirect, PHP & XML, but the Status screen shows all three of them as disabled and there is no green tick on the Web Server section of the Status screen. I can not find a way to correct this issue and I am unable to locate any errors in any of the logs. Any thoughts would be most welcomed. Thanks, Barry.
  6. Wim, Thanks for the link. I guess '2008 or higher' doesn't really mean higher! I've dropped the server to 2012 Standard and upgraded FMS to v13. Followed all the installation instructions and setup the admin console. However, I am still getting exactly the same error when trying to connect to the sample database!! I allowed the FMS installer to install Java and PHP to make sure all the right versions were used. The Event log contains no error messages. My new deployment log is as follows: Deployment started at 07/01/15 09:20 --------------------------------- SETUP: PRECONFIGURE WEB SERVER Create IIS backup succeeded Check to make sure FMI web site exists succeeded Create app fmi-test succeeded START DEPLOYMENT Step 1: Save settings: Save administrative configuration settings succeeded Step 2: Configure Web Publishing Engine (WPE): Stop WPE succeeded Configuring JWPC memory succeeded Set WPE AutoStart to enabled succeeded Add JVM Route to JWPC Server XML file succeeded Create CWPC prefs file succeeded Update JWPC prefs file succeeded Start WPE succeeded Update WPE deployment configuration succeeded Update mDNS service info succeeded Step 3: Configure web server: Check to make sure FMI web site exists succeeded Create app fmi-test succeeded Create worker properties file succeeded Enable proxy for Application Request Routing succeeded Create Application Request Routing rules for Help succeeded Create Application Request Routing rule for Web Publishing succeeded Create Application Request Routing rule for Web Publishing succeeded Create Application Request Routing action for Web Publishing succeeded Create Application Request Routing match for Web Publishing succeeded Create Application Request Routing rules for Help succeeded Update FileMaker API PHP setting: : $__FM_CONFIG['hostspec'] = 'http://127.0.0.1';succeeded Update WPE deployment configuration succeeded Add PHP extension to IIS succeeded Set PHP PHP_FCGI_MAX_REQUESTS to 10000 succeeded Create PHPRC environment variable succeeded Add fastCGI handler succeeded Add PHP IsapiCgiRestriction succeeded Set PHP instance max requests to 10000 succeeded Update FileMaker PHP ini file succeeded Create app fmi-test succeeded Update FileMaker API PHP setting: : $__FM_CONFIG['locale'] = 'en'; succeeded Step 4: Configure Database server (DBS): Set WPE Authorization Info succeeded Set XDBC AutoStart to yes succeeded Update XDBC deployment configuration succeeded Update WPE deployment configuration succeeded Step 5: Configure AdminServer: Save WPE deployment settings succeeded Save web server deployment settings succeeded Save DBS deployment settings succeeded Start WPE succeeded Deployment completed at 07/01/15 09:21 ------------------------------------------------------------ (I would show you a screen shot of the admin console status, but I can't find a way to upload a picture to the forum.) Any ideas are most welcomed. Cheers, Barry.
  7. Wim, Cheers for the reply. I've shut the server down to add some more cores to it. Now 8 cores and 8Gb Ram. On all restarts, all three ticks have been green. Here is a copy of the original deployment log: START DEPLOYMENT Step 1: Save settings: Save administrative configuration settings succeeded Step 2: Configure Web Publishing Engine (WPE): Update WPE deployment configuration succeeded Update mDNS service info succeeded Step 3: Configure web server: Update WPE deployment configuration succeeded Update FileMaker PHP ini file succeeded Create PHP ini registry entries succeeded Add PHP path to PATH environment variable succeeded Create PHPRC environment variable succeeded Uninstall FileMaker PHP Module succeeded Backup fcgiext.ini C:WindowsSystem32inetsrvfcgiext.ini (The system cannot find the file specified) Add PHP extension to IIS succeeded Set PHP instance max requests to 10000 succeeded Set PHP activity timeout to 600 succeeded Set PHP request timeout to 600 succeeded Set PHP PHP_FCGI_MAX_REQUESTS to 10000 succeeded Update FileMaker API PHP setting: : $__FM_CONFIG['locale'] = 'en'; succeeded Restart web server succeeded Step 4: Configure Database server (DBS): Set WPE Authorization Info succeeded Set XDBC AutoStart to yes succeeded Update XDBC deployment configuration succeeded Update WPE deployment configuration succeeded Start XDBC succeeded Step 5: Configure AdminServer: Save WPE deployment settings succeeded Save web server deployment settings succeeded Save DBS deployment settings succeeded Start WPE succeeded Reindex log files succeeded Deployment completed at 18/12/14 16:17 The event log did error for lack of Bonjour, which I have now installed. No other errors listed. Looks like the cores / ram have not made any difference as I am still getting the same error on the CWP test page. I have tried connecting with 127.0.0.1, Network IP address from client and DNS name of site. All get the same result. Any other thoughts? Cheers.
  8. Hi all, I'm new here so I hope I get everything right. I've done a search already, but I can not find my issue listed. Sorry if it's been covered before. OK, here goes..... VMWare Server running on HP Prolient G7 tin 2 Virtual Cores 4Gb RAM Windows Server 2012 R2 DataCenter x64 IIS v8.5 (Default for 2012 R2) FileMaker Server 12 FileMaker Pro 12 Advanced with Bonjour JRE v7 This is a brand new build specificity for this use. I've installed FileMaker Server 12 on to the above setup with Custom Web Publishing using PHP I followed the deployment wizard and deployed for a single machine setup. I allowed FMS to install the provided version of PHP with it's own configuration. There is NO SSL configuration on the server at present. The admin console shows three green ticks to indicate that everything is happy. However, when I run the PHP Custom Web Publishing Test, I get the page displayed correctly, (PHP is working) and it identifies the name of the server, but below the main information box, I get the following error message: The PHP connection to the FMServer_Sample database failed. The PHP test was not able to communicate with the Web Publishing Engine. Make sure you have PHP publishing enabled and the database has the fmphp extended privilege enabled. (Error 22; Unknown error) The sample database is installed and it is listed in the admin console, status, normal and dots across the line. I can't imagine that it wasn't installed with the correct Extended Privileges for CWP and I would not be 100% confident to know what I should check for. I am viewing the CWP Test webpage on both the server and a client and getting the same error message. Can anyone suggest any further areas that I should be looking at? Cheers in advance, Barry.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.