Jump to content

oakbridge

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Oakville, ON

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.oakbridge.ca

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oakbridge's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. I'm attempting to do a search for a value that was entered by a user. They want to be able to enter in part of a project number and have the system look for it. I understand the LIKE operator and I can get it to work if I pass the argument of something like %12345% but I want to pass in something that looks like the following: wildcard plus value entered by user plus wildcard. I've tried the following (let me try this again with the right code): Let ( [ project_id = "%" & d_tmd_tmh::zd_time_dtl_prj_num & "%" ; SQL = ExecuteSQL ( " SELECT a.\"__project_id\" FROM \"d_prj\" a WHERE a.\"zd_prj_number\" LIKE ? " ; "|" ; ¶ ; project_id ) ] ; SQL ) I'm not getting an error. I'm just not getting any results. When I manually substitute the same value I am testing by changing it to this: Let ( [ project_id = "%12345%" ; SQL = ExecuteSQL ( " SELECT a.\"__project_id\" FROM \"d_prj\" a WHERE a.\"zd_prj_number\" LIKE ? " ; "|" ; ¶ ; project_id ) ] ; project_id ) It works. Any pointers in the right direction would be appreciated. Never mind... I reran things and it now seems to be working.
  2. Sadly that's what I was afraid of. At times I am amazed at the features we do get in FM. And just as often I am amazed at features that seem simple, but are missing. Even the Mac Preview app has the ability to rotate a file and then save it. Thanks John for the suggestion.
  3. Is there a way to manipulate the orientation of a picture based on the information found in GetContainerAttribute? I'm assuming that we cannot change the data that is in the file. The problem I'm seeing is a few images are coming into FM sideways or upside-down. Was hoping that I could add a couple of buttons on the layout for the user to 'rotate left' or 'rotate right'.
  4. I found this thread after going through an afternoon of crashes and odd behaviour (Specify Field dialog box opening up as an empty window with just the header as an example). I had wondered whether others were seeing similar behaviour. Then I remembered that I had been running in 32 bit mode (Mac OS 10.10.5). I had been working last week on another project which used the FM-MoneyWorks connector. Switched back to 64 bit mode and (knock wood), FMPA has been very stable for the rest of the afternoon. So to emphasize what others have been saying, try looking at different parts of your environment when you see crashes. James I would not expect to see FM crash even the one or two times a week that you are experiencing.
  5. I received an email from Cognito Software (MoneyWorks Accounting) last night with a warning about installing El Capitan on their server: "The El Capitan GM release made available to developers by Apple earlier this month had an extremely serious bug which would erase all data belonging to server software, including MoneyWorks Datacentre data and Filemaker Server data. We have advised Apple of the bug, and they have acknowledged but not said whether it has been fixed for the public release on 30 September." Has anyone experienced this from the FM side?
  6. After being able to avoid this for as long as I could, I need to run some tests of solutions I've developed on Windows. I'm a Mac guy. I'm looking at VM Fusion as the emulator but I'm extremely confused on what version of Windows I should purchase. I've seen both 32 and 64 bit versions, OEM versions, etc. This will be with FM 13 client, possibly server too down the road. Has anyone been through this recently who can offer some suggestions or guidance? Thanks in advance.
  7. I'm working on a invoice payment function. There are invoices that have been issued, and when a payment is received at head office it can be for the full amount for a single invoice, a partial amount on a single invoice, the full amounts for multiple invoices, partial amounts for multiple invoices. I've got a Payment Header record that has a field for the amount of the payment. The user records it as one of the first steps. I've got 1 to many Payment detail records that have fields for the related invoice that they payment is for, and the amount that is being applied against that invoice. I want to verify that the total that has been applied to each invoice is equal to the amount of the payment. For example if the payment was for $100, then the sum of the 1 to many detail lines should also be $100. However I want to do this BEFORE I commit any records. I'm trying to follow the 'transaction' approach. I'm also creating sync records for mobile devices so the commit and transaction approach is important to avoid extra or inaccurate sync log records. I also want this to work for both new payment records and editing existing payment records (until we lock the payment record). I started by just comparing the amount field (payment_header_amount) against Sum (payment_detail_amount) of the related records. Unfortunately when I look at the Data Viewer, I get different behaviours than what I would expect. (i.e. Data Viewer shows one behaviour on New records and another behaviour on Edited records). I've also tried using script triggers to store the data to global variables from both the header payment amount field and the amount field from the payment detail amount fields but that only works when I specifically change a value in one of them. Anyone have any suggestions?
  8. I found out in a subsequent email from the customer that the pictures that are causing problems were taken with an iPhone and emailed to the iPad. The iPhone is the culprit. I just ran a series of tests taking pictures with my iPhone and sending them to my iPad where I tried adding them to the container field. For some reason, the orientation is not being recorded correctly. Two pictures that I took holding my camera in portrait mode are being flipped sideways by FM Go. A picture that I took with the volume/shutter button on the top got flipped upside down, inside FM Go. A picture that I took with the volume/shutter button on the bottom was shown correctly. All of these pictures are displaying correctly in the photo viewer on both the iPhone and the iPad.
  9. I've developed an app for a user that has been working fine. It allows them to use the built-in camera, or to take photos from their Photo Library on the device and add them to a specific container field. I made some modifications to the app before the holidays but didn't touch the parts that dealt with photos. We also rolled it out to a few more iPads. Each device was working fine with the test records we created. I received a call from them today and one of the users was trying to add pictures to the container field from the Photo Library on the iPad and the photos are being displayed in FM upside down. When the user looks at the photo in the Photo app on the iPad, they appear right side up. Any ideas on why this might be happening and how we can resolve the problem and turn the photos the right way?
  10. When I originally set up the custom function, I had missed including the space character in the filter. When I added it, it didn't seem to make a difference. However when I deleted the calculation field that was calling the custom function and recreated it, it worked fine. Strange but I am now working.
  11. Hmm, the spot where you thought was a space was actually the letter X and x and the space was found after the -. I did a direct copy right from the custom functions window. I tried it again after modifying the data in the original field and sure enough the space worked. What I am doing is taking an existing system that I don't want to disturb and creating new fields that were calculation fields that called the custom function. I think my problem is solved, thank you.
  12. I'm trying to use the Filter in a custom function to only allow alpha numeric characters along with the space character. It works fine for all of the alpha numeric characters but it is still filtering out the spaces (which I want to keep). This is what I am using: Filter ( fp_input ; "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwzyz0123456789., -" ) Is there something that I am missing?
  13. I think that the problem may be that I am dealing with multiple tables, each producing their own report. Some are joined, some aren't. I took this down to a simple one table database and I was able to get it to work successfully. Now I need to put it into the correct spot (i.e. which table should I put the unstored calculation field into?). My frustration with FileMaker's use of variables is that almost any other environment that I've worked in allows you to use variables in a report. I could understand in version 8 when they were first introduced, but we have now had 2 additional versions and they are still not supported directly in layouts while things like merge fields are.
  14. Although I've tried it just as a part of debugging (and it didn't work), it won't work in the long term because these reports have multiple pages each and I need the ( Get ( Page Number ) + $$gv_page_number ) to calculate the current page at the time the pages are generated. The fact that we've got local and global variables (i.e. $ and $$) but can't use them directly on a layout is so frustrating.
  15. I've got a script that creates printed reports from multiple database tables. What I am attempting to do is to produce sequential page numbering so that the first page of the first report is 1 and if that report is 3 pages long, the first page of the second report would be 4 and so on. I've tried the Global variable suggestion that was posted for the Page x of xx solution but it isn't working. Where I would normally place the page number, I'm using Get ( Page Number ) + $$gv_page_number where $$gv_page_number is supposed to be a running total of the number of pages printed so far. It appears to be incrementing correctly, but the Global field which has the calculation in it ( Get ( Page Number ) + $$gv_page_number ) doesn't appear to be calculating. Any suggestions?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.