Jump to content

Tompa79

Members
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tompa79

  • Rank
    member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Ok, more info - it was in fact not needed in every iteration only when entering layout. The problem is that it seems like the layout is not ready without the first pause. It's supposed to fetch formulas via a portal - it never entered the portal without pause.
  2. Ok, a slight update with more info. On another computer with fm14 client, it actually works. I can get it to work with 0.1 sec pause in every iteration where the script fetches formula to evaluate. That fetch is a relationship hop through 3 files. Gui->calc->data.
  3. I have a very strange situation here. We have a layout with statistics, that are calculated with a script. If you run the script with a FM13 client or a FM15 client it all works as intended, but when we try FM14 client the result is empty. BUT, if I use Script Debugger on FM14, the result is as intended. Note, the debugger is run with just "play" and no breakpoints - works fine. We have a FMS 14 for the solution. The Server is not a local one - it's located on a remote server hall. Anyone else run into this kind of problem? A note! We have actually had A LOT of problems with FM1
  4. Wim: Ok, We kind of hoped/assumed that by polling a specific relation, that FM would update that value more or less instantly - obviusly not. That's a very nice suggestion, thanks! Unfortunately, even there, we have random delays. We now think that the size of our database and/or relationship graph in this GUI file, might cause FMS to have trouble updating out to client. I will have to try to have the hidden window open up a separate file containing only the needed table, to perhaps make the work of FMS a little easier. What we also noticed on our hosted solution (WAN) is that clients on
  5. Hi We (our company) have just noticed that loops in FM 13 is acting very strange. We setup a simple db-file on our 13 server (v5, windows server), to test a rising suspicion - (polling) loops work bad. We compared loops and on timer script, with and without pause. We let the script run for 15 minutes and did a count on how many iterations each setup managed to run during that time. The script is based on two clients - one that creates record, and the other reads and writes to the created record. The first client creates a new record when it sees that client number two has writ
  6. Ok, some update on this... Mostly, Insert From URL has worked fine for us, but last week, we had serious slow downs on two separate machines (server 2008), running regular Insert From URL:s - Both of them got very slow when using Insert From URL. These two machines is not connected in any way and run on two separare networks/customers. We have a backup plan for this, whick is Troi URL - this made them go as fast as they should again. We suspect some update to windows/explorer made this happen, since it happened at around the same time on two machines. has anyone else experienced this?
  7. Ok, now I can answer this myself. At least partly. Both of my win7 collegues had windows defender installed, with "real time protection" enabled. Turning that off and it's fast as it should be. This does not explain why I had the problem earlier, since I have AVG anti virus (free) installed and not windows defender. Thanks for reading!
  8. At our office we were very glad of this new "Insert from URL" scriptstep, because we could replace: Webviewer->Pause->Parse result from getlayoutobject... with just Parse "Insert from URL". BUT Now it seems like in some cases, this is VERY much slower for some reason, that we can´t figure out. We have a mixed OS environment, some run mac and some run Win 7 (+ virtual XP) I am on a win7. Here is the story. I first encountered that I hade like more than 10 sec pause (not responding) when calling this script step. I also got a dialog saying something l
  9. I ran in to an odd problem the other day. I have created a calculated containerfield containing a png graphic set from another containerfield in wich I keep the original graphics. I have created a quite large pie chart in Photoshop 259x259 pixels to be exact. Saved as a png (save for web and devices). and inserted picture into a containerfield with 20 repetitions. One rep for each 5%. The calculated container fetches graphics from this field. The actual field on the layout is just 20x20 pixels large, but on other layouts I might need a larger one. On XP (my comp) this looks
  10. Thanks! Not much to discuss then. No external backup of the filemaker catalogue is allowed.
  11. Thanks for your reply! I should make this more clear I think - they don't actually copy on file level, but on block level. Does it matter?
  12. Hi One of our customer is doing a backup of the LUN where our Filemaker server is present. Is this ok or might this damage the live files? I have next to none knowledge about LUN-drives and SAN storage. Normally we have a strict policy of NO BACKUPS on live files - but this technician says it's ok - I have no idea? Anybody who knows? (BTV - Specs win2003, FMS9, 2gb ram, 50GB HD, Xeon 2.5GHz) Thanks!
  13. Never seen this before, but I would check my time server? If the event logs shows that this backups did happen in March (but it should be February) something seems odd. Is it ONLY the FM events that are way off in date at that moment or can you see other events with correct/incorrect date? If it's only FM events with off dates - forget my reply /T
  14. I have a solution wich is built with the separation model in mind. I have separate Interface files, br-files and data-files. From what I understand it is nowadays no problem importing a script from one developer version of a solution to a solution out on the field if all fields mentioned in the script have been created before the actual import. Filemaker checks if the field name matches and uses it if it does. (In FM6 this was not so - it strictly used fm internal field id which could be a issue if you had created fields in a different order etc. ) Now to my issue. I tried to excha
  15. Thanks for your answer! Anyone else with other experiences, good or bad? /Tomas
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.