Jump to content

Find doesnt work on email field


saad

This topic is 6158 days old. Please don't post here. Open a new topic instead.

Recommended Posts

  • Newbies

Hi,

I have a database in filemaker 8.5 which contains customer record. Email is a text field and contains customer email address but when I try to search on email field (from filemaker ->going in to find mode), it doesnt bring any result, however there are records matching the typed email address. If i remove the @ sign from email and search then it brings the matching result.

Can any one please tell me the reason for this and how i can fix this.

thanks

Link to comment
Share on other sites

This has been mentioned before, abd it's confounded quite a few people.

Since the dawn of time "@" has been used as a wildcard character in searches. That's why finds in e-mail fields don't work as expected.

The solution is to tell FileMaker NOT to use @ as a wildcard: this is done by enclosing it in quotes, making it into literal text.

It's easier quoting the whole address.

"[email protected]"

Link to comment
Share on other sites

This topic is 6158 days old. Please don't post here. Open a new topic instead.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.