Jump to content

Slow Drop down Value list?


This topic is 7087 days old. Please don't post here. Open a new topic instead.

Recommended Posts

I have exactly this problem (Win XP Dev 7) and have posted two topics relating to it. The more you use list boxdses on a particular layout the longer the delay upto about 1 sec I have found.

Either way I have taken to using pull down menus now as thay are immediate. I have to live with the appearance problems - drop shadow etc.

Link to comment
Share on other sites

I am relatively new to FileMaker Pro and have encountered the same problem. It takes about one second for the list to appear. One second may not be a long time, but if I am accessing several value lists for each record, data entry can feel slow and cumbersome. I have one gig of memory and doubt if the problem lies there. I wonder if it is an operating system issue.

What do you think?

Link to comment
Share on other sites

Have not experienced this myself.

Are you talking about Pop-up Lists or Pop-up menus? Are these dynamic value lists or just a simple list of items? Is this over a network or on a local drive or both?

Link to comment
Share on other sites

Well,

This is not very new. It happened with 6 too, and even worse when in List Mode.

Editing should be restricted to Form Mode, as Lists are made for reporting.

True though that drop-down menus lessen this behaviour, but they often cause a lot of screen redraw

Link to comment
Share on other sites

  • Newbies

Hi,

I'm using OS X 10.3.3. and FMP Dev 7 with very large value lists (list from a field) and haven't seen any hesitation in the drop down value list. This on a solution I use every day.

Link to comment
Share on other sites

I attended the Magnificent Seven tour on Portland Oregon and asked a programmer about this issue. I was told it is a bug, she was not sure if it would be fixed by v2. No word in when v2 is comming

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • Newbies

I`m having same trouble with Filemaker Pro7 in Japanese. I`m on a laptop pc with Windows 2000. (Also, XP too.) In the first time, I thought the trouble was only on the Japanede version, or something in my PC`s trouble.

If anybody had an idea, please write on here.

Link to comment
Share on other sites

This topic is 7087 days old. Please don't post here. Open a new topic instead.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.