Jump to content
Sign in to follow this  
Nicolas Blanc

Issue with multipart e-mails ?

Recommended Posts

Hello,

I'm using FileMaker Pro Server 18 and Email plugin 3.3.

When sending multi-part e-mails, the same text in the body is displayed twice. After checking the e-mail source, I wonder if there could be an issue with multipart e-mails, as the email quite normally contains the several parts : one is "Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: quoted-printable" and the second one is "Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 7bit". The parts are introduced by the tag "------=_Part_[some random number]". But depending on the e-mail program I use, the body is displayed twice :

- Apple Mail 13.4

- Webmail from Infomaniak (a swiss hosting company)

With the following e-mail programs, the body is NOT displayed twice :

- Gmail app on my smartphone (version 2020.03.15.302138189)

- Webmail from Bluewin (a swiss hosting company)

So, is it a bug in the e-mail programs or do the e-mails sent by the Email plugin contain an issue that some e-mail programs can handle, and other not ?

Any thought on this would be appreciated,

Thanks

Nicolas Blanc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.