Jump to content
Sign in to follow this  
anna f

Rel graph GONE

Recommended Posts

Has anyone ever had their entire relationship graph disappear? My hosted FM 8 file (Server 7 Adv), just this one out of 15, has all the records showing in define database but the layouts are unusable (table missing) since I have absolutely no table occurrences anymore! Can I restore the graph from a back up? It is a day old back up so I would rather keep all my current data and just restore the relationships. Help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, had that one several times. Back to backup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What causes it? Did you ever find out? Even with a daily back up, I am losing a lot going to the back up. Is this a glitch or something that I did? I have been up without a major issue for 2 years (24/7 use of files, too). Very disconcerting...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I couldn't say for sure. Something happened on the network (a distant client crashed), but there is no evidence that this really caused it.

It happened also in situations where we have no clue at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's happened to me (shudder just thinking about it). I believe I was in the Graph when I lost contact with the Server.

Revert to last backup (we do every half hour).

Share this post


Link to post
Share on other sites

This thread is going to give me nightmares....lol.

I'm almost done with a file that has a pretty big graph overall. To think that it could poof if I dc from the file is really scary.

/runs off to make another backup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its happened to us on a couple of occasions as well. It was as bccoony mentioned. We had a developer in the ER Graph and they lost connection with the server.

We had to go to back up each time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We basically never work over the WAN anymore for this reason. Instead remote workers terminal in to the office and work through that. I've had Relationships graphs get hosed, and individual layouts as well.

The corruption appears to occur when a network connection drops out while actually writing a schema change. e.g. after you click Save in Define Database, but before all changes are written, or (in Layout Mode) switching to Browse mode and saving changes at that point.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.