Jump to content

Leftwords function not properly working


Recommended Posts

Hi,

Can someone please explain why Leftwords function is not properly working when importing an excell sheet.

For example the name John Doe LeftWords ( Client ; 1 ) should show "John" only.

When typing John Doe it works fine but not when importing ????

Looking forward to a reply.

Kind regards

Rudy

Link to post
Share on other sites

I expect the content of your Excel file is unusual. Perhaps the space character between John and Doe is not a normal space, but something else that FM doesn't recognise.

Link to post
Share on other sites
17 hours ago, comment said:

Please provide a way to reproduce your problem. 

Hi, it's due to the excell sheet, the space in between John and Doe is indeed not recognized as a blank space. Thank you fro trying to help me.

16 hours ago, rwoods said:

I expect the content of your Excel file is unusual. Perhaps the space character between John and Doe is not a normal space, but something else that FM doesn't recognise.

Hi, it's due to the excell sheet, the space in between John and Doe is indeed not recognized as a blank space. Thank you fro trying to help me.

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Kitesurfer said:

the space in between John and Doe is indeed not recognized as a blank space.

That does not help us help you. Can you post an example of the Excel source (make sure it does not contain sensitive information).

--
P.S. Please update your profile to reflect your version and OS so we know what you can use.

 

Edited by comment
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Thank you for your reply, but Filemaker is not to blame here it is the excel document.

Many thanks again for wanting to help me.

Have updated my profile also.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Similar Content

    • By tomp
      I'm having a problem getting BE_SMTPsend to successfully send an email with an attachment.
      No problem sending without an attachment, but when I add an attachment, I get an error 2 (not sure exactly what that means, but without the attachment, no error)
      These are the argument strings with and without attachments:

      I have tried both relative and direct file paths for the variable $attachment. Examples are:


      Both of them return an error code of 2.
      Since the 'send' without an attachment works, all the values of the fields/variables other than $attachment must be valid.
      Can anyone offer a suggestion as to what might be going on and what I might try to resolve this?
       
    • By Msaeed
      Hi All,
      As per mentioned on topic, in fact i would like to create icon ex. hour in case rigging guard the insert time.

    • By Solvax
      Hi,
      I'm trying to make a subsummary report with data from the current table and a related table.
      I never get to display the correct totals for the related table, and would therefore appreciate your help.
      First I'll try to explain the workflow:
      I have two tables called 'Voorraad_uit' (= outgoing stock) and 'Voorraad_in' (= incoming stock) which are related by delivery number.
      Data is first entered in 'Voorraad_in' (= incoming stock) and then related records are created in 'Voorraad_uit' when an incoming stock item is partly or completely shipped.  This second table contains mainly the outgoing amount and a unique outgoing delivery ID.

      As a consequence, one record in table 'Voorraad_in' (= incoming stock) can have one ore more related records in 'Voorraad_uit' (=outgoing stock).
      I want to make a subsummary report showing the total amount of incoming and outgoing units per product(name) by using the following layout structure:

      I tried two scenarios which each give me a part of the desired result.
      when I base the layout on 'Voorraad_in' (=incoming stock): I get the right totals for incoming deliveries I get all the incoming deliveries listed (also those without outgoing delivery) Body part 3 (see above) only shows one row also when there are more than one related outgoing transactions I get the wrong totals for outgoing deliveries (only based on one record) when I base the layout on 'Voorraad_uit' (=outgoing stock): I get the wrong totals for incoming deliveries I don't get all the incoming deliveries listed (only those with outgoing delivery) Body part 3 (see above) shows all the related outgoing transactions I get the right totals for outgoing deliveries Main goal is having the right totals for both incoming and outgoing deliveries..
      My layout is sorted ascending by (in mentioned order) productname, incoming delivery number and outgoing delivery number.
      The totals are calculated by using summary fields.
      I hope I'm on the right track and that the desired result is possible.. your help is much appreciated!
      Thanks in advance for your help.
      Regards,
      Solvax
    • By Steve Pfister
      Security Challenge when signing on to Paypal through Filemaker pro 18 web viewer.    I see the text "Security Challenge" but nothing else shows up... all is invisible, making it impossible to solve the security challenge and sign in....  Mac Pro..OS High Sierra 10.13  ....running Filemaker 18 .     I am having Java script issues I am assuming.   Has anyone else had this similar issue and solved it?
      Thank you in advance
      Steve
    • By Pio Soto
      Hi, I was wondering if it's possible to add some design to my email, 
      I have attached a sample of what I'm looking for but the idea I got is from my quickbooks email invoice.
      Thanks.

  • Who Viewed the Topic

    4 members have viewed this topic:
    JerrySalem  JackPotts  jee  Tattwam 
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.